2.5 Onderzoek & Behandeling

Onderzoek & Behandeling

Lijstje

Onderzoeken

Wanneer andere oorzaken van onvruchtbaarheid worden uitgesloten kan de Hühner-test uitgevoerd worden om te onderzoeken of de kanteling de oorzaak daarvan is. Dit onderzoek wordt uitgevoerd nadat een stel geslachtsgemeenschap heeft gehad. Wanneer actief sperma wordt aangetroffen in de vagina maar niet in de baarmoederhals, is dit een indicatie dat de baarmoederhals ontoegankelijk is en dat de kanteling mogelijk de oorzaak van de onvruchtbaarheid is.

Behandeling

Wanneer een vrouw klachten ondervindt bij een gekantelde baarmoeder, is het mogelijk de baarmoeder met de hand naar zijn normale positie te duwen en een plastic ring, een pessarium, in te brengen om de baarmoeder op zijn plek te houden. Als na deze behandeling de klachten niet verdwijnen, moet een andere oorzaak van de problemen worden gezocht. Wanneer de klachten na verwijdering van het pessarium terugkomen, betekent dit dat de retroversie de oorzaak van de klachten was.

Een natuurlijke oplossing

Fertiliteitsmassage: Het masseren van de baarmoeder is een ideale therapie om de baarmoeder weer terug in de natuurlijke positie te krijgen. Laat je baarmoeder door een professional masseren en praktiseer zelfmassage. De eerste tekenen van een verandering is dat je menstruatie niet meer begint met bruin bloed en de pijnklachten afnemen! Zie bonusmateriaal voor de handleiding+video om je eigen baarmoeder op de juiste manier te masseren.

Bronnen:
  • https://encyclopedie.medicinfo.nl/retroversie-van-de-baarmoeder
Scroll naar boven